Schoorsteenbrand in Kortenhoef.

In Kortenhoef, wat bekend is om zijn vrijstaande woningen en rustige ambiance, kwam dit jaar een onverwachte uitdaging op ons pad. Een schoorsteenbrand ontstak midden in de zomer, waarbij de volledige kap van een charmante vrijstaande woning ernstig beschadigd werd.

In de nasleep van de brand werd ons team van ervaren vakmensen opgeroepen om de woning weer in haar oude glorie te herstellen. De schade was aanzienlijk, maar we waren meer dan klaar om de uitdaging aan te gaan. Met de bouwvak van 2022 achter de rug, gingen we aan de slag en wilden we niets liever dan de woning weer tot leven brengen.

Onze eerste taak was het vervangen van de volledige kapconstructie. Het was een nauwkeurige klus, maar onze medewerkers hebben de klus met professionaliteit en zorg uitgevoerd.

Het volgende op onze lijst was de rieten kap. Ooit was deze de kroon van de woning, maar de brand had er helaas weinig van overgelaten. Met toewijding en vakmanschap werd ook de rieten kap volledig vernieuwd, waarmee de charme en authenticiteit van de woning werd hersteld.

De schoorsteenbrand had ook zijn tol geëist van de eerste verdieping, met name de badkamer. Deze moest volledig gesloopt en afgevoerd worden. Onze experts hebben de badkamer echter volledig vernieuwd, met een nieuw, modern ontwerp dat zowel functioneel als elegant is.

Als gevolg van de waterschade moesten we ook alle gipsplaten van het plafond vervangen. Het was een ingrijpende klus, maar één die we met veel zorg en precisie hebben volbracht.

Bij Bakker Groep B.V. gaan we geen uitdaging uit de weg, hoe groot of klein deze ook mag zijn. Met ons gedreven team en onze passie voor bouwkundig herstel, zetten we ons in om huizen, net als deze in Kortenhoef, nieuw leven in te blazen. We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan het herstellen van het leed dat door onvoorziene omstandigheden is veroorzaakt en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer mensen te helpen.

Scroll naar boven