Historisch herstel van een monumentaal Pand aan het Damrak.

Het centrum van Amsterdam is een schatkist vol geschiedenis en architectuur, waarvan het pand aan het Damrak een bijzonder voorbeeld is. Ontworpen door de vermaarde architecten Alexander Kropholler en Jan Staal tussen 1904 en 1906, werd dit pand gebouwd in opdracht van de verzekeringsmaatschappij De Utrechtse. Wij stonden voor de eervolle taak om dit architectonische erfgoed te restaureren.

Ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen we met het vergunningstraject, in nauwe samenwerking met de afdeling Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam. Het is een complex en nauwgezet proces geweest, maar uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat we het pand in zijn oorspronkelijke glorie kunnen herstellen, met respect voor zijn historische waarde.

Bij Bakker Groep B.V. beseffen we dat restauratie veel verder gaat dan alleen maar herstellen wat kapot is. Het gaat om het brengen van nieuw leven in het oude, het behoud van de geschiedenis en tegelijkertijd het zorgen voor een veilige en functionele ruimte voor toekomstige generaties. Dit in gedachten houdend, omvatten onze werkzaamheden bij dit project het volgende:

  1. Dakwerkzaamheden: Een cruciaal onderdeel van het pand, het dak, wordt zorgvuldig hersteld om zowel de architectonische integriteit als de functionele betrouwbaarheid te waarborgen.
  2. Het reinigen van gevelornamenten: Met de tijd kunnen de prachtige gevelornamenten hun glans verliezen. Ons team is gespecialiseerd in het reinigen en herstellen van deze delicate stukken, waardoor hun oorspronkelijke pracht en praal behouden blijft.
  3. Schilderwerkzaamheden: Een nieuw likje verf kan wonderen doen om een gebouw nieuw leven in te blazen, en ons team van ervaren schilders is klaar om deze taak met precisie en zorg uit te voeren.

Dit project is een samenwerking tussen meerdere belanghebbende partijen: a.s.r. real estate, Amsterdamse Maatschappij tot Beheer van Onroerende Goederen – Vastgoedmanagement & Amsterdam Living, en natuurlijk wij, Bakker Groep B.V. Samen werken we aan de restauratie van dit monumentale pand aan het Damrak, met als doel het te herstellen naar zijn oorspronkelijke glorie en zo bij te dragen aan het behoud van het rijke historische en architecturale erfgoed van Amsterdam.

Scroll naar boven