Onderwijsinstellingen

Een belangrijke markt voor Bakkergroep wordt gevormd door de onderwijssector. In de huidige situatie waar multifunctionele nieuwbouw vaak onderdak biedt aan een brede school met uiteenlopende functies, is het belangrijk dat zaken als frisse lucht, water en energie goed op elkaar zijn afgestemd.

Het bereiken en behouden van een gezond CO2 gehalte in het klaslokaal staat hoog op de agenda in het onderwijs. De luchtkwaliteit wordt met vaste regelmaat gecontroleerd en scholen treffen indien nodig structureel maatregelen om de luchtkwaliteit én de temperatuur optimaal te houden voor het leren en werken in de klas.

Totaalplaatje een ontwerp

Een schoolgebouw is een complex geheel qua installatietechniek, met een combinatie van lokale en centrale sturing. Er moet daarom altijd gestart worden met het helder in kaart brengen van de situatie. Hoe is het met de bestaande ventilatiemogelijkheden gesteld? Is de CO2-uitstoot toegenomen door het gebruik van digiborden en andere apparatuur? Zijn er bepaalde lokalen waar de temperatuur (door de ligging) vaak te hoog oploopt?

Bakkergroep maakt op basis van dit totaalplaatje een ontwerp en voert de benodigde veranderingen uit. Uiteraard worden ook zaken als rendement en (kansen voor) energiebesparing hierin meegenomen. Hierin speelt het ‘Programma van Eisen – Frisse Scholen’ uiteraard een centrale rol.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Bakkergroep kan betekenen voor uw onderwijsinstelling? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Scroll naar boven