Vetput legen

In het rioolstelsel doet de vetput dienst als een afscheider, die bezinkend of – in het geval van vet en olie – drijvend vuil uit het rioolwater filtert. De vetput gaat zo de verstopping, beschadiging of vervuiling van riolering, zuiveringsstations en oppervlaktewater tegen.

Een bedrijf mag enkel onder voorwaarden afvalwater op de riolering aansluiten. Een van die voorwaarden kan het aanleggen van een vetput (scheidingsput, vetvanger) of een andere afscheider zijn. Bakkergroep kan u helpen met het onderhoud en het tijdig legen hiervan.

Onderhoud van de vetput

Om te voorkomen dat vet op den duur toch in het rioolwater terechtkomt, moet het regelmatig verwijderd worden uit de afscheider. De frequentie waarmee dat moet gebeuren hangt af van de grootte (maximale vulling) van de afscheider. Bij vetputten grijpt men in bij een drijflaag van 16 cm.

Is uw vetput aan onderhoud of lediging toe? Zoekt u een professionele partner die structureel de installatie en het onderhoud van uw afscheiders regelt? Contacteer ons hier voor meer informatie.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Bakkergroep kan betekenen voor uw vetput? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Scroll naar boven